ΡΟΗ ΕΔΗΣΕΩΝ
latest

Καταγγελίες για μπότοξ που προκαλούν παραμορφώσεις – Επικίνδυνα υλικά πωλούνται στο διαδίκτυο


Πυκνώνουν τα περιστατικά χρήσης ακατάλληλων σκευασμάτων για επεμβάσεις αισθητικής και κυρίως μπότοξ, που μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και μόνιμες βλάβες.

Πρόσωπα παραμορφωμένα. Χείλη δύσμορφα, φουσκωμένα από σοβαρές λοιμώξεις και αλλεργικές παρενέργειες. Σημεία του προσώπου που νέκρωσαν μετά από εφαρμογή επικίνδυνων υλικών. Τα φτηνά μπότοξ από «γυρολόγους» είναι το νέο ανησυχητικό φαινόμενο στον χώρο της ομορφιάς, αναφέρουν οι ειδικοί.

O δερματολόγος Γιώργος Νταράβαλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε «αυτό ξεκίνησε από καραντίνα και μετά, αλλά το τελευταίο 8μηνο κορυφώθηκε. Την προηγούμενη εβδομάδα εγώ είχα δυο, ο άλλος συνάδελφος τρία, ο άλλος δυο. Μιλάμε για παραμορφώσεις».

Ο ίδιος εξηγεί ότι, «στα χείλη μπορεί να γίνει νάρκωση και να “φαγωθεί” όλο το χείλος, να νεκρώσει και να χρειάζεται πλαστική αποκατάσταση. Το ίδιο και στο σαγόνι, το χειρότερο στο μέτωπο και στα μάτια, είναι το πιο επικίνδυνο, αν κάνεις στην οφθαλμική αρτηρία μπορεί να φτάσεις στην τύφλωση».

Πρόκειται για υλικά αγνώστου προελεύσεως, χωρίς καμία πιστοποίηση. Χύμα υλικά, σε πάμφθηνες τιμές, σε μεγάλες συσκευασίες.
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μπουκάλι με υαλουρανικό, το οποίο εντοπίστηκε στο διαδίκτυο από επαγγελματία ομορφιάς, σε τιμή 30 ευρώ το μεγάλο μπουκάλι των 50ml, ενώ την ίδια στιγμή επώνυμα σκευάσματα του 1ml κοστολογούνται τουλάχιστον 100 ευρώ.

Πρόσφατα εντοπίστηκε σε κέντρο αισθητικής να χρησιμοποιείται αντί για υαλουρανικό, τζελ υπερήχων.

«Bάζουν υλικά κινέζικα, όπως τα λέμε εμείς στην δουλειά μας και χύμα υλικά. Χρησιμοποιούν τζελ, το τζελ υπερήχων είναι σε κουβάδες: έπαιρναν από εκεί με σύριγγα και έβαζε στο πρόσωπο», συμπλήρωσε ο Γιώργος Νταράβαλης.

Όπως καταγγέλλουν, μαζικά πλέον δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί, το παράνομο δίκτυο οργανώνεται από εμπόρους τέτοιων φτηνών υλικών, οι οποίοι μέσα από στα κοινωνικά δίκτυα προσκαλούν κορίτσια από κέντρα αισθητικής, κέντρα περιποίησης νυχιών ή βλεφαρίδων προκειμένου να περάσουν από μονοήμερα σεμινάρια εφαρμογής.

Μία εκπαιδεύτρια προσκαλεί σε σεμινάρια στην Αθήνα, ενώ άλλη προσκαλεί επαγγελματίες ομορφιάς από Καρδίτσα, Ναύπλιο, Θήβα και Πύργο.

«Στην Πάτρα… πάνε σε σπίτια και Airbnb, φυσικά έχουν και ένα κέντρο αισθητής που μαζεύουν πελάτες», καταγγέλλει ο δερματολόγος.

Πρόσφατα ο ιατρικός σύλλογος Πάτρας λόγω των αυξημένων περιστατικών σοβαρών βλαβών σε ασθενείς, που χρειάστηκε να νοσηλευτούν για αποκατάσταση, εξέδωσε ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή κατά την εφαρμογή τέτοιων επεμβάσεων.
« PREV
NEXT »