ΡΟΗ ΕΔΗΣΕΩΝ
latest

Πρόβλεψε τον θάνατό της: Νεκρή η 21χρονη φοιτήτρια, το λάθος της αστυνομίας και το πτώμα που βρέθηκε στο αμάξι


Η άγρια δολοφονία 21χρονης στις ΗΠΑ, από τον πρώην σύντροφό της, πριν από μερικά χρόνια, εξετάζεται ξανά από τις Αρχές.

Ειδικότερα, το ESPN επενεξετάζει όσα οδήγησαν στον θάνατο της νεαρής αθλήτριας στίβου, της Lauren McCluskey, μέσα από το ντοκιμαντέρ LISTEN.

Η άτυχη κοπέλα ήταν μόλις 21 ετών όταν δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της Melvin Rowland.

Στο ντοκιμαντέρ του ESPN βλέπουν το φως της δημοσιότητας αδημοσίευτα βίντεο και φωτογραφίες της άτυχης φοιτήτριας και συνεντεύξεις για την άγρια δολοφονία της.

Είχε μιλήσει. Είχε αναζητήσει βοήθεια και την αγνόησαν. «Το σύστημα δικαιοσύνης την απογοήτευσε με τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους», αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ.

Σύμφωνα με ηχητικά, που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, η Lauren McCluskey προσπαθούσε με κάθε τρόπο να ενημερώσει για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. «Έχω ένα ζήτημα, με εκβιάζουν για χρήματα. Αισθάνομαι ότι προσπαθούν να με παρασύρουν κάπου».

Η Lauren McCluskey είχε ζητήσει τη βοήθεια των αρχών. «Είναι πραγματικά μια προδοσία εμπιστοσύνης». Οι περισσότεροι που μιλάνε στο ντοκιμαντέρ της Nicole Noren δεν είχαν μιλήσει ξανά δημόσια. Είχε μιλήσει στην αστυνομία δεκάδες φορές. Ζητούσε βοήθεια. Αισθανόταν ότι κάτι κακό θα συμβεί. Δεν τα κατάφερε.

Η παραγωγός του ESPN βάσισε το ντοκιμαντέρ, διάρκειας μιάμιση ώρας, σε βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, καταγραφές της αστυνομίας και συνεντεύξεις.

Απέτυχαν να αποτρέψουν την άγρια δολοφονία της 21χρονης

Άνθρωποι και θεσμοί που ήταν υπεύθυνοι για την προστασία της απέτυχαν σε κάθε βήμα. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει το ντοκιμαντέρ για τη Lauren McCluskey.

Η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Γιούτα, που είχε χωρίσει με τον σύντροφό της Melvin Rowland, είχε ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία, καθώς την παρακολουθούσε και την εκβίαζε, αλλά κανείς όμως δεν την άκουσε.

Είχε απευθυνθεί στην αστυνομία έξι φορές, στις τελευταίες 10 ημέρες πριν από τον τραγικό θάνατό της.

Η έκθεση του πανεπιστημίου αναφερόταν σε ελλείψεις του συστήματος, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο η πανεπιστημιακή αστυνομία χειρίστηκε την υπόθεσή της.
Ακόμα και μετά την αναγνώριση λαθών, πίστευαν πως δεν θα μπορούσαν να έχουν σταματήσει τον Rowland από το να δολοφονήσει τη Lauren McCluskey.

Ήταν στις 22 Οκτωβρίου του 2018, όταν η νεαρή φοιτήτρια έπεσε νεκρή από τα πυρά του πρώην συντρόφου της στην πανεπιστημιούπολη.

Οι αρχές είχαν εντοπίσει τη φοιτήτρια νεκρή, μέσα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, έξω από τη φοιτητική εστία.

Ο Melvin Rowland βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες αργότερα, καθώς είχε βάλει τέλος στη ζωή του μέσα σε εκκλησία του Salt Lake City.

Ο ίδιος είχε αποκρύψει πολλά στοιχεία από την 21χρονη, όπως ότι ήταν 37 ετών, αντί για 28 που της είπε και είχε καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα στο παρελθόν.

Πριν σκοτώσει την 21χρονη αθλήτρια και βάλει τέλος στη ζωή του, είχε κάνει τη ζωή της κόλαση, καθώς την ακολουθούσε παντού, την παρενοχλούσε, την εκβίαζε.


Η μητέρα της θα άκουγε τις τελευταίες της στιγμές. «Όχι, όχι, όχι…», φώναζε σαν κάποιος να προσπαθεί να την αρπάξει, κάλεσαν τις αρχές, αλλά η Lauren McCluskey λίγο αργότερα έπεσε νεκρή.


« PREV
NEXT »