ΡΟΗ ΕΔΗΣΕΩΝ
latest

Τα πέντε πιο φρικτά βασανιστήρια στην ιστορία της ανθρωπότητας


Ο ανθρώπινος νους ήταν πάντα ικανός να εφεύρει νέους και τρομερούς τρόπους για να τιμωρήσει τους πραγματικούς ή όχι παραβάτες, κακοποιούς, μάγισσες και οποιονδήποτε άλλον που ήταν τόσο άτυχος ώστε να βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Κρεμάλα, πυρά, λιθοβολισμός και άλλα τέτοια είναι παιχνιδάκια και φέρνουν χασμουρητό σε ένα αληθινό σαδιστικό νου.Τι γίνεται αν κάποιος πραγματικά σας κάνει κάτι κακό;


Κατά τη διάρκεια των αιώνων, υπήρξαν κάποιες εξαιρετικά βάναυσες μέθοδοι βασανισμού και εκτέλεσης. Μερικές μάλιστα από αυτές δεν έχουν καταργηθεί ακόμα.

Ling chi

Επίσης γνωστό ως “αργός τεμαχισμός” ή “θάνατος με χίλια κοψίματα”, ήταν μια μέθοδος βασανιστικής εκτέλεσης που υπήρχε στην Κίνα. Ο καταδικασμένος ήταν δεμένος σε μια θέση και κομμάτια δέρματος και άκρων αφαιρούνταν σταδιακά ένα προς ένα, ενώ το βασανιστήριο τελείωνε με μια μαχαιριά στην καρδιά ή αποκεφαλισμό. Χρησιμοποιούνταν ήδη από τον 10ο αιώνα και συνεχίστηκε για σχεδόν χίλια χρόνια. Ευτυχώς απαγορεύτηκε το 1905.

Λιώσιμο από ελέφαντα

Πρόκειται για μια παράξενη μέθοδο εκτέλεσης, αλλά δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει για την αποτελεσματικότητά της.

Όπως μπορεί να μαντέψετε, ήταν συνηθισμένη στις περιοχές όπου βρίσκονται ελέφαντες, κυρίως στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία. Οι ελέφαντες εκπαιδεύονταν συχνά για να εξασπαλιστεί ότι η τιμωρία θα ήταν όσο πιο άσχημη γίνεται.

Βράσιμο

Σήμερα, ένας τέτοιος θάνατος θεωρείται άσχημος ακόμα και για τα οστρακοειδή. Αλλά πριν από αιώνες ήταν μια κοινή μέθοδος εκτέλεσης από την Ανατολική Ασία ως την Αγγλία.

Ο κατάδικος γδύνονταν και στη συνέχεια τοποθετούνταν σε δεξαμενή ή δοχείο βρασμού κάποιου υγρού, συνήθως νερό, λάδι ή πίσσα.

Για μια πιο βασανιστική εμπειρία, ο δράστης θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε δροσερό υγρό και στη συνέχεια να θερμανθεί μέχρι βρασμού. Τα αρχεία από την εποχής της βασιλείας του Ερρίκου VIII δείχνουν ότι κάποιοι άνθρωποι βράστηκαν για δύο ώρες πριν πεθάνουν τελικά.

Poena cullei

Η τιμωρία του σάκου, ή poena cullei, ήταν μια άλλη παράξενη ειδική μορφή εκτέλεσης. Χρησιμοποιήθηκε στην αρχαία Ρώμη σε περιπτώσεις πατροκτονίας(ή θανάτωσης γονέων ή άλλου στενού μέλους της οικογένειας).

Ο καταδικασμένος ήταν ραμμένος σε δερμάτινο σάκο με διάφορα ζώα, συμπεριλαμβανομένου ενός σκύλου, ενός πιθήκου, ενός φιδιού και ενός κόκορα. Στη συνέχεια ολόκληρη η τσάντα ρίχνονταν σε νερό. Αν τα ζώα δεν σκότωναν τον υποτιθέμενο δολοφόνο, θα πνίγονταν σίγουρα.

Βασανιστήριο του αρουραίου

Τα βασανιστήρια των αρουραίων προφανώς εμνέουν ακόμα, όπως φάνηκε στην ταινία 2 Fast 2 Furious και στο Game of Thrones.

Σε αυτή την τρομακτική μορφή βασανισμού, ένας πεινασμένος και / ή άρρωστος αρουραίος τοποθετείται σε ένα δοχείο πάνω στο γuμνό στομάχι ή το στήθος του θύματος. Το δοχείο θερμαίνεται και ο αρουραίος ανοίγει το δρόμο διαφυγής του μέσα από τη σάρκα του άτυχου ατόμου και οποιουδήποτε οργάνου συμβαίνει να συναντά στην πορεία του.
« PREV
NEXT »