ΡΟΗ ΕΔΗΣΕΩΝ
latest

Όλο το διαδίκτυο μιλάει για τον Σωτήρη Τσαφούλια - Είπε σε λίγα λεπτά τα πάντα για τους δημοσιογράφους και τα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη και δεν μάσησε τα λόγια του. 

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε για τις ευθύνες πίσω από το δυστύχημα αλλά και για τη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας μετά το δυστύχημα.

Ο αγαπητός για τις απόψεις του σκηνοθέτης μάς έχει συνηθίσει σε καίριες τοποθετήσεις και ποτέ δεν διστάζει να εκφράζει τις αλήθειες και τις απόψεις του.

Ερωτηθείς για το τραγικό δυστύχημα στη Λάρισα όπου χάθηκαν δεκάδες ζωής ο Σωτήρης Τσαφούλιας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του παραιτηθέντα Υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για την ασφάλεια στα τρένα, λέγοντας πως «είτε έχει ποινική ευθύνη για τα ψέματα του, είτε ήταν διακοσμητικός υπουργός».

«Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν ανέδειξε τίποτα άλλο από την παθογένεια και την ανικανότητα της ελληνικής Πολιτείας τα τελευταία 23 χρόνια. Το έγκλημα αυτό είναι συλλογικής ευθύνης» δήλωσε αρχικά.

«Όχι μόνο της πολιτικής εξουσίας. Είναι ένα δυστύχημα με νεκρούς και το μόνο χειρότερο είναι να έχεις νέους νεκρούς. Αυτά τα παιδιά πλήρωσαν τις παθογένειες του κράτους. Είναι μία στιγμή που πρέπει να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Όποιος χρησιμοποίησε γνωστό για να σβήσει κλήση, για να βάλει το παιδί του κάπου καλά στον στρατό έχει ευθύνη. Οι δημοσιογραφικές εκπομπές που ανέδειξαν το θέμα – και τους ευχαριστούμε – έχουν ευθύνη γιατί το 1/10 να αφιέρωναν στα πράγματα που δεν γίνονται σωστά για την ασφάλειά μας σε σχέση με τον χρόνο που αφιερώνουν στους παίκτες των ριάλιτι ή σε άλλα πράγματα που δεν έχουν αξία κάτι θα είχε φτιάξει».

«Για τους πολιτικούς δεν το συζητάμε. Οι όροι πολιτική ευθύνη και ευθιξία απέχουν κατά πολύ. Μου κάνει έκπληξη το πόσο γρήγορα μπήκαμε στο παιχνίδι “εσύ φταις”, εγώ φταίω”».

Ιδιαίτερα ήταν και όσα είπε για τις ευθύνες που φέρει ο απελθών υπουργός Μεταφορών ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε να παραιτηθεί τη στιγμή που η Ευρώπη παρέπεμψε τη χώρα μας στα δικαστήρια για τις ελλείψεις στην ασφάλεια των τρένων.

«Βλέπω τη στάση του υπουργού και το βίντεο της ομιλίας του για την ασφάλεια που έλεγε “θα έπρεπε να ντρέπεστε”. Βλέποντας την ομιλία αυτή, ή αυτός ο άνθρωπος ήξερε ότι λέει ψέματα άρα η ευθύνη του είναι ποινική και όχι απλά πολιτική ή δεν το ήξερε και ήταν ένας διακοσμητικός υπουργός και οι συνεργάτες του τον εξέθεσαν. Αν έπρεπε να αναληφθεί μία ευθύνη, θα έπρεπε να παραιτηθεί όταν η Ευρώπη μας παρέπεμψε στο δικαστήριο για την ασφάλεια των τρένων».

« PREV
NEXT »