ΡΟΗ ΕΔΗΣΕΩΝ
latest

Τραγωδία στα Τέμπη: Την Δευτέρα η κηδεία του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου


Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται ο 23χρονος, Κυπριανός Παπαϊωάννου, από το Αυγόρου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, καθώς ήταν ένας από τους δεκάδες νεκρούς, που άφησε πίσω της η σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Η κηδεία του αδικοχαμένου νεαρού θα τελεστεί την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Μαρτίου, από τον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Αυγόρου.

Παράκληση της οικογένειας, είναι όπως όσοι θα παραστούν στην κηδεία του Κυπριανού, να φορέσουν λευκά ρούχα, όπως επίσης αντί στεφάνων να δοθούν εισφορές διά την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ένας νέος, γεμάτος όνειρα, που ετοιμαζόταν να παντρευτεί την αγαπημένη του και να φτιάξει την δική του οικογένεια. Ωστόσο, τα όνειρα του 23χρονου έσβησαν το βράδυ της Τρίτης, στις ράγες των τρένων στα Τέμπη.

Ο αδικοχαμένος Κυπριανός, ήταν αριστούχος μαθητής του Μουσικού Σχολείου Αμμοχώστου και αγαπούσε πολύ τη Βυζαντινή Μουσική.

Υπενθυμίζεται ότι, στο Αυγόρου έχει κηρυχθεί σαρανταήμερο πένθος για το χαμό του Κύπρου. «Να προσεύχεστε για τη ψυχούλα του γιού μου», ήταν τα πρώτα λόγια της μητέρας του.

Ένα παιδί γεμάτο όνειρα. Ένας φοιτητής μόλις 23 χρόνων που είχε όλη τη ζωή μπροστά του. “Χρυσό παιδί”, “της εκκλησίας”, “εν τον ένωθεν ο τόπος” είναι μερικά από τα πολλά σχόλια τα οποία περιγράφουν τον χαρακτήρα του.

Όσοι τον γνώριζαν έχουν να πουν τα καλύτερα. Ο γιος του πατ. Χριστόδουλου Παπαϊωάννου, ιερέα της ενορίας του ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου και εγγονός του πάτερ Ιωάννη, επίσης ιερέα της ίδιας εκκλησίας, έχει πια χαθεί μαζί με άλλους δεκάδες αδικοχαμένους επιβάτες της μοιραίας γραμμής του τρένου με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, το οποίο συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορικό τρένο στα Τέμπη.

Αμέτρητα βίντεο και εικόνες με τα οποία φίλοι, γνωστοί και συγγενείς τον αποχαιρετούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκινεί το βίντεο το οποίο τον καταγράφει να ψέλνει στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου:

Με μηνύματα συγκίνησης τον αποχαιρέτησαν τα σχολεία του, το Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου και το Λύκειο Κοκκινοχωρών Φώτη Πίττα στα οποία φοίτησε.

« PREV
NEXT »